Klachtenanalyse sportarts 

Voordat een behandeltraject gestart kan worden is het noodzakelijk om de bron van de klachten op te zoeken. Soms is de bron heel duidelijk, door een verdraaiing of acuut moment heb je klachten ontwikkeld. Maar soms is het ook een stuk minder duidelijk waar de ongemakken precies vandaan komen.

Prehabilitatie

Wanneer je over enkele weken of maanden een operatie moet ondergaan, kan prehabilitatie een enorme impact hebben. Zo verlaagt het de kans op complicaties aanzienlijk met bijna 40% Ook vergroot u hierdoor de kans op een uitstekend herstel na de operatie. Vooral bij complexe operaties, waaronder darmchirurgie zorgt een fit en gezond lichaam voor aanzienlijk betere resultaten.

Inspanningstest door sportarts

Bij klachten na het doormaken van een ziekte zoals COVID of andere infectie, of door / tijdens de behandeling van kanker kan je vermoeid raken of andere klachten hebben. Dan wordt vaak eerst een inspanningstest gedaan. Zo’n test bestaat uit een hartfilmpje, een longfunctietest en een inspanningstest op de fiets met ademgasanalyse. Hiermee beschik je over een objectieve analyse omtrent de conditie. Maar ook een medische en fysiologische beoordeling. Naar aanleiding van de uitkomsten wordt een plan samengesteld om fitter te worden. Variërend van specifieke manier van trainen, ademhalingsoefeningen of medicijnen.

In kaart brengen klachten door sportarts

Niet helemaal duidelijk waar jouw klachten vandaan komen? Geen zorgen, samen met een sportarts ga je op zoek naar de juiste diagnose. Op basis van uitkomsten van het onderzoek stellen we een behandelplan op. Waarbij je kunt bouwen op de expertise die wij en onze partners in huis hebben. Alles om op een duurzame wijze van jouw ongemakken af te komen.

Beweegcampus sportartsen

Beweegcampus is een sportmedisch centrum in Emmen. Onze sportartsen staan meerdere dagen in de week voor je klaar. We maken geen onderscheid en helpen iedereen aan een fitter lichaam. Of je nou last hebt van je teen of aan je conditie wilt werken. Interesse in een kennismakingsgesprek? Neem vandaag nog contact met ons op.

Hulp nodig?

Heb je ergens hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat je klachten behandelen door een sportarts

Ervaar jij ongemakken tijdens het bewegen en wil je hier van af? Dan is het slim om bij een sportarts langs te gaan. Hoewel dit misschien klinkt als een grote stap, is het een stap waar je niet over moet twijfelen. Zo’n arts kan je namelijk goed helpen met het achterhalen van je klachten. Ook is hij/zij in staat om samen met jou de juiste vervolgstappen te kiezen. De Beweegcampus werkt nauw samen met gespecialiseerde fysiotherapeuten, diëtisten, podotherapeuten of personal trainers. Ideaal dus als je op een duurzame manier van je klachten af wilt.

Fysiotherapeut

Wij werken nauw samen met ervaren fysiotherapeuten, zodat jij zo snel mogelijk van je klachten af komt.

Diëtisten

Gezond eten staat aan de basis van een gezond lichaam. Daarom hebben wij korte lijntjes met een Diëtist.

Podotherapie

Last van je voeten, knieën of scheenbeen? Dan kan podotherapie de oplossing zijn. Samen helpen we je graag van je klachten af.

Personal trainer

Hulp nodig bij het opbouwen van conditie? Of oefeningen doen als klachtenbestrijding of preventief tegen blessures? Dan is een personal trainer de beste oplossing.