Onderzoek jouw blessure bij beweegcampus

Heb jij een blessure en wil je onderzoeken waar je precies last van hebt? Dan is het uitvoeren van een blessureconsult het beste wat je kunt doen. Samen met een sportarts ga je op zoek naar de oorzaak van de klachten. De sportarts voert hierbij een uitgebreid lichamelijk onderzoek uit. Bij ons is iedereen welkom, van onervaren sporter tot topsporter. Van ” groeipijn” bij voetballen tot peesklachten bij wandelen. Of voor het trainen voor een marathon of revalidatie na bijvoorbeeld COVID.

Beweegcampus beschikt over nauwe contacten met andere medisch specialisten waaronder radiologen, cardiologen, (orthopedisch) chirurgen.

Redenen van consult sportarts:

  • Voor iedereen die klachten heeft tijdens sport, beweging of inspanning: klachten aan het bewegingsapparaat, kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn, maag-/darmklachten, overtraining, vermoeidheid.
  • Voor iedereen die een chronische aandoening heeft en de conditionele belastbaarheid wil of moet verbeteren.
5

Op verwijzing

Heb je klachten waarvoor je al bij een huisarts loopt, dan kan jouw huisarts je doorverwijzen voor een sportmedisch onderzoek.

Hulp nodig?

Heb je ergens hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Werkwijze onderzoek blessure

Allereerst is het handig om te weten dat je voor het uitvoeren van een blessureconsult een verwijzing van de huisarts/medisch specialist nodig hebt. Nadat deze verwijzing is binnengekomen, ga je samen met een van onze sportartsen op zoek naar de kern van jouw blessure. Dit kan door middel van een groot lichamelijk onderzoek. Geeft dit geen uitsluitsel? Dan kan er in overleg ook een echo, röntgenfoto of een scan gemaakt worden. Is het duidelijk wat voor soort spierblessure, sportblessure of andere blessure je hebt, dan is het tijd voor het opstellen van een behandelplan. Zo heeft de een ondersteuning nodig van een fysiotherapeut terwijl de ander enkele kleine oefeningen krijgt die zelfstandig uitvoerbaar zijn. Ook vindt er soms een doorverwijzing door de sportarts naar een andere collega specialist plaats. Uiteindelijk is het doel om je zo snel mogelijk, maar ook duurzaam van je blessure af te helpen.

Jouw blessure laten onderzoeken bij Beweegcampus?

De Beweegcampus werkt nauw samen met fysiotherapeuten, personal trainers, podotherapeuten, diëtisten en radiologen. Daarom zijn er altijd experts in huis om jou van je spierblessure of sportblessure af te helpen. Neem daarom gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Of je kunt natuurlijk gewoon een keer op locatie langskomen. Ons pand is gevestigd naast stadion De Oude Meerdijk in Emmen.