Sportmedisch onderzoek
Hoe werkt een sportmedisch onderzoek?
Wil je weten waartoe je lichaam precies in staat is op het gebied van sporten? Of hoe je je conditioneel nog kan verbeteren? Dan is een sportmedisch onderzoek hetgeen wat al je vragen wegneemt. Of je nu aan het begin van je sportcarrière staat of als je al jaren bezig bent, en of je nou amateur bent of topsporter. Onze specialisten met vele jaren ervaring helpen jou maar al te graag. Voorafgaand aan het onderzoek wordt er gevraagd om een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Waarna de tests worden aangepast op jouw behoeftes. Hierdoor ben je verzekerd van een onderzoek op maat. Je kunt je op de volgende twee manieren aanmelden:
op eigen initiatief
Je kunt je eenvoudig inschrijven voor een beoordeling op sportmedisch gebied. Het is hierbij niet nodig om een verwijzing op te vragen bij je huisarts.
Op verwijzing
Heb je klachten waarvoor je al bij een huisarts loopt, dan kan jouw huisarts je doorverwijzen voor een sportmedisch onderzoek.
Hulp nodig?
Heb je ergens hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op.
Soorten sportmedisch onderzoek
Wij hebben veel verschillende soorten onderzoeken op sportmedisch gebied. Van een basis sportmedische keuring tot een groot sportmedisch onderzoek. Welk onderzoek jij nodig hebt ligt aan de intentie van het onderzoek dat je wilt laten uitvoeren.
Heb je vanuit je sport een medische test nodig om inzichtelijk te krijgen hoe je er fysiek voor staat? Dan is een basisonderzoek echt iets voor jou. Zo wordt naast enkele lichaamsmetingen ook orthopedisch onderzoek gedaan en de bloeddruk en hartslag in rust gemeten.
In principe is een basisplus onderzoek redelijk hetzelfde, maar bij dit type onderzoek wordt ook longfunctieonderzoek en bloedonderzoek met Hb, glucose en cholesterol-spectrum gedaan.
Als jij veel (gaat) sport(en) en je wilt weten waartoe je lichaam allemaal in staat is, dan is het slim om een groot sportmedisch onderzoek uit te laten voeren. Hierbij wordt je naast het basisonderzoek ook getest op de maximale inspanning, bloeddruk en wordt hiernaast een ademgasanalyse uitgevoerd.
Wil je weten hoe jouw lichaam presteert onder immense inspanning? Dan past een inspanningstest beter bij jou. Of het gaat om een inspanning zoals het lopen van een marathon of voor het wielrennen van enorme afstanden. Een inspanningstest is minder gericht op de medische eigenschappen die in een sportmedisch onderzoek centraal staan. Maar gaat meer in op de bloeddruk, maximale inspanning en ademhaling, dan op vetpercentage, BMI, oogmetingen etc.
Hebben wij jou in beweging gebracht?
Heb je na het lezen van dit bericht interesse in een van onze sportmedische onderzoeken? Of wil je een sportmedische keuring laten uitvoeren maar weet je niet welk onderzoek bij jou past? Neem in beide gevallen gerust contact met ons op. Ons behulpzame en ervaren personeel neemt graag de mogelijkheden met je door.